line-right

BLOG

GDPR: kans op een frisse, nieuwe start

GDPR: KANS OP EEN FRISSE, NIEUWE START

02-07-2018
De nieuwe AVG-wetgeving heeft heel wat losgemaakt. Voor veel ondernemers is het - tot op de dag van vandaag - onduidelijk wat nu wel en niet mag. Je database lijkt ineens minder waard. Maar was dat niet altijd al zo? Lees er meer over in onze nieuwe blog.
Lees meer
Louis van Gaal : De data-driven coach

LOUIS VAN GAAL : DE DATA-DRIVEN COACH

14-06-2018
Één van de redenen van het succes van Van Gaal is dat hij zijn tactiek baseert op data. Zo kwam hij al tijdens zijn tijd bij AZ in contact met een jonge data-analist die enorm goed en snel de fitheid en snelheid van spelers in kaart kon brengen, gekoppeld aan videobeelden.
Lees meer
Artificial Intelligence is dichterbij dan jij denkt

ARTIFICIAL INTELLIGENCE IS DICHTERBIJ DAN JIJ DENKT

23-04-2018
Bedrijven zetten Artificial Intelligence vooral in om interne processen te optimaliseren. Om met minder mensen, hetzelfde werk te doen. Maar wat nu als je met minder mensen werk doet waar morgen helemaal geen behoefte meer aan is?
Lees meer
Marketeer 4.0 is vooral slimme Regisseur van Relevantie

MARKETEER 4.0 IS VOORAL SLIMME REGISSEUR VAN RELEVANTIE

11-04-2018
De Marketeer van morgen is vooral Regisseur van Relevantie. Trendata sloeg een brug tussen data en marketing tijdens de eerste Marketing Monday. In een wereld waarin trends en ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen is actueel inzicht in interesses en behoeftes van de doelgroep essentieel. Inz
Lees meer
GEMEENTE ENSCHEDE GEBRUIKT EXTERNE BIG DATA BIJ STRATEGISCHE BESLISSINGEN OVER WINKELAANBOD

GEMEENTE ENSCHEDE GEBRUIKT EXTERNE BIG DATA BIJ STRATEGISCHE BESLISSINGEN OVER WINKELAANBOD

06-03-2018
De gemeente Enschede zet externe big data in bij het nemen van strategische beslissingen over het winkelaanbod. De feitelijke vraag van de consument wordt zo een ijzersterke basis voor de toekomst. Trendata helpt Enschede om een nóg aantrekkelijke stad te worden. Lees meer...
Lees meer
ONLINE BEPAALT DE KLANT DE SPELREGELS. NIET JIJ.

ONLINE BEPAALT DE KLANT DE SPELREGELS. NIET JIJ.

27-02-2018
Een nieuwe column van Martijn in TwenteVisie. In deze editie antwoord op de vraag 'Hoe blijf je succesvol in een wereld waarin internet zó dominant is?'. Een boeiende vraag waar veel ondernemers - groot én klein, B2C en B2B - dagelijks mee worstelen.
Lees meer
Wat jouw klant je nooit vertelt

WAT JOUW KLANT JE NOOIT VERTELT

08-01-2018
Een paar weken geleden was ik op het Grote Marketing Congres in Amsterdam, waar ‘De Klant’ centraal stond. Ik hoorde dat we terug moeten naar de essentie, we de klant weer belangrijk gaan maken, customer insights daarbij de sleutel zijn en data het verschil maakt. Er viel weinig op af te dingen, wan
Lees meer
Trendata keypartner van Martech17

TRENDATA KEYPARTNER VAN MARTECH17

15-12-2017
Op dinsdag 12 december vond in Media Plaza in Utrecht Martech17 plaats. Hét evenement voor Marketing & Technology stond dit jaar in het teken van Digitale Transformers, met als centrale vraag: kan technologie je merk maken of breken? Trendata was partner dit jaar. Een kort verslag.
Lees meer
Externe data blinde vlek in strategische bedrijfsvoering en management

EXTERNE DATA BLINDE VLEK IN STRATEGISCHE BEDRIJFSVOERING EN MANAGEMENT

05-12-2017
In zijn nieuwste boek ‘Outside Insight: Navigating in a World Drowning in data’ legt Jorn Lyseggen het verschil tussen interne en externe data op inspirerende wijze uit. Interne data vertellen je precies wat je gisteren deed, maar zeggen niets over de wereld van morgen.
Lees meer
Trendata in Adformatie: Customer Centricity o.b.v. Big Search & Social Data

TRENDATA IN ADFORMATIE: CUSTOMER CENTRICITY O.B.V. BIG SEARCH & SOCIAL DATA

31-10-2017
Trendata in Adformatie (wk 42, 2017). Externe Big Data op basis van realtime, feitelijk afnemersgedrag en –sentiment was nog niet eerder zo inzichtelijk en toepasbaar.
Lees meer
Customer Centricity: zet het onderbuik gevoel buitenspel

CUSTOMER CENTRICITY: ZET HET ONDERBUIK GEVOEL BUITENSPEL

12-10-2017
Customer Centricity is in. Misschien hebben we wel hét onderwerp van 2017 te pakken. Maar waarom lukt het zo weinig organisaties Customer Centricity te vertalen naar werkelijk relevant en succesvol ondernemerschap?
Lees meer
Column TwenteVisie: Spotten van trends

COLUMN TWENTEVISIE: SPOTTEN VAN TRENDS

01-09-2017
Trends volgen elkaar razendsnel op. Wat vandaag scoort, kan morgen passe zijn. En dan heb ik het niet alleen over fashion en retail. Hoe weet jij of je morgen niet 'uit' bent?
Lees meer